Over Maïski

Plukon Convenience Olen / Maïski behoort tot de Plukon Food Group. Onze groep telt 26 productielocaties, waarvan 6 in Nederland, 5 in Duitsland, 3 in België, 7 in Frankrijk, 4 in Spanje en 1 in Polen. Het is een van de grootste spelers voor pluimveevlees op de Belgische en Europese markt, met een breed aanbod van producten en bereidingen op basis van gevogelte en andere smaakvolle, verse producten en gepasteuriseerde en verse maaltijden. Plukon Convenience Olen is actief op zowel de particuliere als de professionele voedselmarkt.  Maïski is een van de bekendste merken in kip in België en geniet een uitstekende reputatie. 

Maïski maakt het u gemakkelijk

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar convenience food, specialiseerde Maïski zich in eenvoudig te bereiden kwaliteitsproducten, met een gevarieerd aanbod van kip, rauwe bereidingen en voorgebakken producten, kant-en-klare maaltijden, voorgegaarde granen en culinaire sauzen. De meeste producten worden in Olen bereid, de overige in andere vestigingen van de Plukon Food Group.

Onze missie

Plukon Convenience Olen wordt, zoals elke productielocatie binnen de Plukon Food Group, bestuurd als een zelfstandige onderneming met haar eigen specialisatie: convenience food. 

Wij willen:

 • Een belangrijke marktspeler en trendsetter zijn in verse convenience foodproducten in België en daarbuiten.
 • Een goed partnerschap opbouwen met onze klanten: particulieren, supermarkten en de professionele foodservice markt
 • Op een eerlijke wijze handel voeren. Daarom onderschrijft Plukon Convenience Olen de gedragscode voor faire handelspraktijken. Deze code van de voedingsindustrie en de federatie van Belgische distributeurs wil de relaties tussen leveranciers en klanten verbeteren.
 • Steeds gemotiveerd blijven om consumenten gemakkelijke en gezonde producten te bieden.
 • Nieuwe bereidingsmethoden en vooruitstrevende verpakkingsconcepten ontwikkelen.
 • Een brede expertise uitbouwen, onder andere via voortdurende uitwisseling van producten, kennis en ervaring tussen de verschillende vestigingen.
 • Blijven investeren in de kwaliteit van ons werk en de tevredenheid van onze medewerkers.

Kwaliteitsbeleid

Bij Plukon Convenience Olen waken we over de kwaliteit van onze producten. Consumenten eten steeds bewuster en wensen transparantie wat de informatie over hun voedsel betreft. Daarom zet Plukon Convenience Olen zich elke dag 100 % in voor voortdurende kwaliteitsverbetering, traceerbaarheid en voedselveiligheid.

Om dit te bereiken, hanteert Plukon Convenience Olen een volledig geïntegreerd kwaliteitssysteem om de kwaliteit van de producten te behouden en deze waar mogelijk nog voortdurend te verbeteren.

Dit doen we via:

 • Een strenge selectie van leveranciers. Voorwaarde is dat ze werken met de allerbeste grondstoffen.
 • Steekproeven tijdens het productieproces op kwaliteit, smaak, uitzicht en voedselveiligheid.
 • Samenwerking met een extern, erkend laboratorium dat vooral bacteriologische controles uitvoert.
 • Intern beheer van de volledige cyclus van kwekers tot eindproduct.
 • Productie volgens de strenge HACCP-normen, een controleproces om het risico op besmetting te vermijden.

Maïski beschikt dus niet voor niets over het IFS-certificaat (higher level).

Innovatie

Plukon Convenience Olen is goed bezig. Daar zijn we van overtuigd. Maar dat is geen reden om niet continue op zoek te gaan naar manieren om het nog beter te doen. Onze afdeling ‘onderzoek en productontwikkeling’ werkt voortdurend aan nieuwe evoluties en technieken. De wensen en behoeften van de consument staan hierbij centraal. Belgische en internationale trends rond voorkeuren, smaken, gebruik en verpakkingen worden op de voet gevolgd. Zo kunnen we jaarlijks nieuwigheden lanceren en ons uitgebreid aanbod aanpassen aan ieders behoefte en smaak.

Kortom, Plukon Convenience Olen:

 • Belgisch, lokaal, kleine voetafdruk
 • 20 jaar ervaring in een veeleisende markt
 • Constante kwaliteit & hoogwaardige presentatie
 • Hoge kwaliteits- en hygiënestandaarden (IFS Higher Level)

Van Boer tot bord, we voelen ons mee verantwoordelijk voor elk onderdeel in de keten en zorgen voor gecontroleerd transport van zowel de levende kippen, alsook van het gekoeld eindproduct.  Plukon Food Group loopt voorop als het gaat om innovatieve plansystemen en logistieke oplossingen, alles om het product zo vers mogelijk bij onze klanten te krijgen.

Meer informatie nodig?

Heb je een specifieke vraag , wil je graag wat meer te weten komen over ons en onze producten, wij helpen je graag verder !

Meer informatie